• HOME
  • NOUTĂŢI
  • Utilizarea printării 3D pentru a moderniza formarea metalelor

Utilizarea printării 3D pentru a moderniza formarea metalelor

07.06.2023

Matrițe de presare a metalelor, imprimate 3D


Ați fi interesat dacă următoarea matriță de presare a metalelor ar putea fi fabricată, sau achiziționată cu 80% mai puțin decât prețul obișnuit? Ați fi interesat să aflați mai multe dacă ați putea să o obțineți cu 80% mai repede și la un preț mai mic? Aceste cifre sunt exacte. Acestea provin de la un furnizor aerospațial de prim rang și sunt puncte de date reale. Ei au obținut astfel de rezultate prin utilizarea unui Fortus 450mc pentru a printa 3D o matriță de presare a metalului pentru una dintre aplicațiile lor, spre deosebire de utilizarea metodei convenționale. Explorați tot ceea ce tehnologia FDM are de oferit.

Tehnologia materialelor pentru uneltele de presare a metalelor printate 3D

Credința predominantă cu privire la imprimarea 3D este că este doar un instrument pentru prototipare și că nu poate fi utilizat în producție, cu atât mai puțin în activitățile de presare a metalelor. Dar adevărul este că, fie că se utilizează prese de frânare sau hidroformare, tehnologia polimerică oferă niște polimeri extrem de rezistenți și de performanți care pot modela metale de calibru destul de greu.
Pentru a menționa doar câteva, sunt disponibile PEI (polieterimidă), policarbonați și nailonuri umplute cu carbon. Așadar, nu este o afirmație exagerată, ci o realitate pe care fabricanții care caută să crească productivitatea și să economisească costurile au demonstrat-o în mod repetat. În deplină deschidere, sculele metalice tradiționale nu sunt înlocuite în totalitate de sculele de presare a metalelor printate 3D. De exemplu, scule rigide sunt încă necesare pentru producția de volum mare.

Cu toate acestea, există circumstanțe în care sculele printate 3D le depășesc semnificativ pe cele metalice. Printre aplicațiile comune pentru sculele de presare printate 3D se numără producția în tiraj scurt, validarea proiectelor cu scule rigide și tranziția la producție.

Citiți mai multe despre furnizorul din industria aerospațială care a obținut 80% din economiile de costuri. Sunteți interesat să aflați mai multe despre punctul de date pe care l-am menționat în primul paragraf?

Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre acest caz.

Înapoi

Feedback

Părerea ta contează pentru noi!
Facebook Instagram Linkedin YouTube