Poză scaner 3d INTACT - Sistemul Shearography de testare al anvelopelor

INTACT - Sistemul Shearography de testare al anvelopelor

0/5
0

Evaluează acest produs

Sistemul „Shearography” de testare al anvelopelor de la ZEISS a fost proiectat pentru efectuarea testelor non-distructive ale noilor anvelope pentru R&D și controlul calității, cât și pentru inspecția carcaselor de anvelope în industria de reșapare. Baza tehnică a sistemelor este sistemul TV „Shearography”.

Descarcă broşura de aici

Sistemul „Shearography” de testare al anvelopelor de la ZEISS a fost proiectat pentru efectuarea testelor non-distructive ale noilor anvelope pentru R&D și controlul calității, cât și pentru inspecția carcaselor de anvelope în industria de reșapare. Baza tehnică a sistemelor este sistemul TV „Shearography”.

În timpul ciclului de testare, o presiune scăzută (diferența de presiune de 50mbar) este generată în camera de vacuum, inducând deformări cauzate de expansiunea buzunarelor de aer din zonele cu defecte ale carcasei. Cu tehnologia TV „Shearography” - metoda de măsurare holografică care detectează deformările de material în zona micronică – zonele de uzură pot fi localizate clar și eficient.

Sistemul Intact de la ZEISS și-a dovedit funcționalitatea în industriile internaționale de autoturisme, camioane și aeronave, precum și în zona de curse Formula 1.

Sistemul de testare de anvelope INTACT, dezvoltat de ZEISS Optotechnik oferă control al calității pentru companiile de reșapare și producătoare de anvelope.

În mod normal, partea interioară a unei anvelope se măsoară în 8 sectoare. Înainte de a începe ciclul de testare, anvelopa este încărcată orizontal în camera de vacuum. Capul de măsurare se rotește în interiorul anvelopei. Flexibilitatea mare a testerelor de anvelopă permite testarea într-o gama largă de diametre și dimensiuni, fără schimbări în sistem. Cu o axă opțională de înclinare pe capul de măsurare, inspecția bordurii și a peretelui lateral este, de asemenea, posibilă.

Datorită faptului că 95% dintre defectele dintr-o anvelopă pot fi detectate folosind sistemele INTACT, se poate ajunge la standarde înalte de siguranță. În special în cazul afacerilor de reșapare, sistemul oferă un potențial economic mare, deoarece carcasele inutile pot fi deja rejectate înainte de a fi procesate complet. În comparație cu sistemele de testare cu ultrasunete, avantajul decisiv stă în faptul că anvelopele nu au nevoie de scufundare în rezervor de apă.

O caracteristică semnificativă a sistemului de testare de anvelope de la ZEISS Optotechnik este operarea comodă pe un software Windows ușor de folosit. Seria de sisteme INTACT este proiectată special pentru a realiza cicluri de teste fără intrări efectuate de operator, precum parametri de testare și selectare a programului potrivit. Astfel, utilizatorul se poate concentra asupra anvelopelor testate, asigurând doar suplimentul de anvelope și luând decizia dacă să fie testat și peretele lateral. În câteva minute, sistemul livrează rezultate clare.

Funcțiile automate controlează încărcarea și centrarea anvelopelor în interiorul camerei de vacuum, cât și poziționarea capului de măsurare pentru sectoarele singulare, care corespund dimensiunilor înregistrate automat pentru testare. De asemenea, este disponibil afișajul complet al tuturor sectoarelor (cu sau fără inspecție laterală). Datorită tehnologiei folosite, sistemul poate fi integrat perfect în rețeaua existentă și mediul de date. Un număr mare de sisteme au fost deja livrate și echipate cu cititor de coduri de bare și conectate la sistemul de transportare specific clienților. Astfel, sistemul poate fi operat complet automat cu clasificare ulterioară a rezultatelor. Algoritmii de detectare a defectelor valabili opțional, măresc automatizarea pentru interpretarea zonelor cu defecte, prin recunoașterea automată a anvelopelor fără și cu defecte. În acest caz, doar deciziile critice trebuie luate de către operator.

Acest concept flexibil de software oferă suport optim în arhivarea rezultatelor testelor. Operatorul poate să ia rapid o decizie de procesare următoare anvelopei, datorită afișajului imaginii rezultat. Rezultatele testelor pot fi stocate, printate sau trimise ca atașament prin email.

Feedback

Părerea ta contează pentru noi!
Facebook Linkedin