• HOME
  • SCANARE 3D
  • INTACT - Shearography Tire Testing Inspection Systems

INTACT - Shearography Tire Testing Inspection Systems

Sistemul „Shearography” de testare al anvelopelor de la ZEISS a fost proiectat pentru efectuarea testelor non-distructive ale noilor anvelope pentru R&D si controlul calitatii, cat si pentru inspectia carcaselor de anvelope in industria de resapare. Baza tehnica a sistemelor este sistemul TV „Shearography”.

Descara brosura de aici

Sistemul „Shearography” de testare al anvelopelor de la ZEISS a fost proiectat pentru efectuarea testelor non-distructive ale noilor anvelope pentru R&D si controlul calitatii, cat si pentru inspectia carcaselor de anvelope in industria de resapare. Baza tehnica a sistemelor este sistemul TV „Shearography”.

In timpul ciclului de testare, o presiune scazuta ( diferenta de presiune de 50mbar ) este generata in camera de vacuum, inducand deformari cauzate de expansiunea buzunarelor de aer din zonele cu defecte ale carcasei. Cu tehnologia TV „Shearography” - metoda de masurare holografica care detecteaza deformarile de material in zona micronica – zonele de uzura pot fi localizate clar si eficient.

Sistemul Intact de la ZEISS si-a dovedit functionalitatea in industriile internationale de autoturisme, camioane si aeronave, precum si in zona de curse Formula 1.

Sistemul de testare de anvelope INTACT, dezvoltat de ZEISS Optotechnik ofera control al calitatii pentru companiile de resapare si producatoare de anvelope.

In mod normal, partea interioara a unei anvelope se masoara in 8 sectoare. Inainte de a incepe ciclul de testare, anvelopa este incarcata orizontal in camera de vacuum. Capul de masurare se roteste in interiorul anvelopei. Flexibilitatea mare a testerelor de anvelopa permite testarea intr-o gama larga de diametre si dimensiuni, fara schimbari in sistem. Cu o axa optionala de inclinare pe capul de masurare, inspectia bordurii si a peretelui lateral este, de asemenea, posibila.

Datorita faptului ca 95% dintre defectele dintr-o anvelopa pot fi detectate folosind sistemele INTACT, se poate ajunge la standarde inalte de siguranta. In special in cazul afacerilor de resapare, sistemul ofera un potential economic mare, deoarece carcasele inutile pot fi deja rejectate inainte de a fi procesate complet. In comparatie cu sistemele de testare cu ultrasunete, avantajul decisiv sta in faptul ca anvelopele nu au nevoie de scufundare in rezervor de apa.

O caracteristica semnificativa a sistemului de testare de anvelope de la ZEISS Optotechnik este operarea comoda pe un software Windows usor de folosit. Seria de sisteme INTACT este proiectata special pentru a realiza cicluri de teste fara intrari efectuate de operator, precum parametri de testare si selectarea programului potrivit. Astfel, utilizatorul se poate concentra asupra anvelopelor testate, asigurand doar suplimentul de anvelope si decizand daca sa fie testat si peretele lateral. In cateva minute, sistemul livreaza rezultate clare.

Functiile automate controleaza incarcarea si centrarea anvelopelor in interiorul camerei de vacuum, cat si pozitionarea capului de masurare pentru sectoarele singulare, care corespund dimensiunilor inregistrate automat pentru testare. De asemenea, este disponibil afisajul complet al tuturor sectoarelor (cu sau fara inspectie laterala). Datorita tehnologiei folosite, sistemul poate fi integrat perfect in reteaua existenta si mediul de date. Un numar mare de sisteme au fost deja livrate si echipate cu cititor de coduri de bare si conectate la sistemul de transportare specific clientilor. Astfel, sistemul poate fi operat complet automat cu clasificare ulterioara a rezultatelor. Algoritmii de detectare a defectelor valabili optional, maresc automatizarea pentru interpretarea zonelor cu defecte, prin recunoasterea automata a anvelopelor fara si cu defecte. In acest caz, doar deciziile critice trebuie luate de catre operator.

Acest concept flexibil de software ofera suport optim in arhivarea rezultatelor testelor. Operatorul poate sa ia rapid o decizie de procesare urmatoare a anvelopei, datorita afisajului imaginii rezultat. Rezultatele testelor pot fi stocate, printate sau trimise ca atasament prin email.

CONTACT

ADRESA

Timisoara - Calea Torontalului, DN 6, Km 560 + 840 m stanga

EMAIL

office@nutechnologies.ro

TELEFON

0730 553 523

Doresc sa fiu contactat de Nutechnologies