ABIS II

Majoritatea defectelor ce pot apărea în procesul de producție sunt „invizibile” în etapele timpurii.

Descara brosura de aici

ABIS II – Recunoaşterea defectelor în timpul procesului de producţie

Majoritatea defectelor ce pot apărea în procesul de producție sunt „invizibile” în etapele timpurii. Aceste defecte minimale ale suprafețelor devin perceptibile vizual abia mai târziu, însă doar când pași adiționali ai procesului, precum vopsirea, au fost deja finalizați. În acel moment, pot fi remediate doar prin măsuri corective costisitoare.

Pentru a atinge o calitate înaltă a suprafeței, prin prisma optimizării costurilor, trebuie asigurată detecția unei game largi de defecte. Detectarea timpurie fiabilă, combinată cu evaluarea obiectivă și clasificarea defectelor, precum umflăturile, adânciturile, loviturile, ondulările, fisurile etc., este necesară deoarece costul de rectificare crește drastic odată cu evoluția ciclului de producție (presare/ambutisare, asamblare preliminară, vopsitorie, asamblare finală). Prin urmare, în special remedierea defectelor care s-au propagat de-a lungul procesului de producție constituie un factor substanțial în creșterea orelor pentru muncă. Astfel, există o influență considerabilă asupra eficienței economice a procesului de producție.

Surface Inspection

ABIS II - Date tehnice Sistem Sensor
  ABIS II Sensor ABIS II
Contrast Sensor
Dimensiuni (mm) 670 x 80 x 100 755 x 160 x 460
incl. ABIS II sensor
Greutate (kg) 4.7 14.8
inkl. ABIS II sensor
Timpul de captare a imaginii 0.1 msec 0.1 msec
Capacitate robot yes yes
Câmp de vizualizare (mm) 220 x 300 220 x 300
Interfață date GigE GigE
Rezoluție CCD Camera
(Pixel)
1200 x 1600 1200 x 1600
3D Rezoluție mărime defect
(Adâncime)
10 µm (min.)
dependent on surface
 
Rezoluție defect lateral 1.5 mm
dependent on surface
10 µm
Distanță de stagnare 432 mm +/- 20 mm 432 mm +/- 20 mm
Sursă lumină Xenon flash lamp LED
Durată de viață sursă lumină min. 10EXP6 flashes
at 1 Hz repetition frequency
10 Mio. collets

ABIS II – un sistem cu senzor optic disponibil în diferite versiuni și concepte de sistem – permite detectarea rapidă, fiabilă și ultra-precisă nu doar a defectelor 3D de pe piesele inspectate (umflăturile, adânciturile, loviturile, ondulările, fisurile etc.), dar și a defectelor de contrast (zgârieturi, reziduuri de adeziv, praf și murdărie) folosind noul senzor de contrast actualizat.

Mulți utilizatori din industria automotive se bazează pe analiza integrată a calității suprafețelor pe întreaga lungime a lanțului de producție. După fiecare din pașii de producție Ambutisare, Asamblare, Vopsire/Acoperire Catodică/Cataforeză, piesele individuale sunt examinate din nou cu aceeași aplicație de inspecție, pentru a identifica orice defect de suprafață ce ar putea afecta calitatea stratului de vopsea final. Dezvoltarea unui defect este documentată după fiecare etapă a procesului. Experiența practică în producție arată că relevanța unui defect de suprafață poate crește sau descrește după o nouă etapă a procesului. Bazat pe o analiză de calitate a întregului proces, reparația se face exact pe locația necesară de pe piesa și în etapele necesare. Astfel se mărește eficiența în zona de finisare, rezultând în economie semnificativă de costuri.

În afară de dezvoltarea unui defect de suprafață pe parcursul procesului, schimbările legate de timp din perioada de producție oferă utilizatorilor informații importante despre schimbarea calității. De exemplu, când valoarea de audit scade, se pot lua măsuri corective (de ex. parametrii presei sau suprafața matriței), în fazele incipiente, înainte de a produce piese cu defecte ce vor necesita mai târziu reparații. Programele de statistică oferă diagrame de distribuție care arată utilizatorului ce poziții ale componentelor și ce pași de producție oferă potențial pentru optimizare de costuri.
ABIS II oferă cele mai înalte standarde de conveniență pentru aplicații industriale cât și pentru posibilități de upgradare, detectare de defecte și uz comod. Pentru a inspecta o piesă, utilizatorul trebuie doar sa atingă ecranul și să pornească secvența de testare. Datorită vitezei de inspecție și evaluare a ABIS II, raportul de rezultate va fi gata în timp minim. Cu un sistem offline, de exemplu, utilizatorul va primi un raport complet, inclusiv audit, în mai puțin de 40 de secunde după ce a pornit inspecția ușii glisante din imaginea din partea stângă. Întregul sistem offline poate fi operat prin simpla selectare a procesului relevant de inspecție a piesei specifice, de pe display-ul tactil.

Atunci când se programează secvențe adiționale de testare pentru piese noi, utilizatorul este ajutat sistematic de software-ul ușor de folosit ABIS-TeachIn. După definirea pozițiilor individuale de inspecție ale piesei, utilizatorul desemnează nivelul de calitate necesar pentru fiecare zonă a piesei. Ultima versiune a software-ului TeachIn include o unealtă virtuală pentru audit. Uneltele cuprind gresii de mai multe dimensiuni ce pot fi folosite in funcție de dimensiunile suprafeței defectului. Gresiile scurte permit inspectarea pozițiilor critice de pe piese (de exemplu, degajările mânerelor ușilor, contururi strânse ale suprafețelor concave) care nu pot fi accesate cu tocile adevărate. Funcțiile adiționale pentru detectarea liniilor de blocare și impact, crăpăturilor și găurilor sunt ușor de activat. Criteriul de clasificare și valorile prag pentru evaluarea automată a defectelor se bazează întotdeauna pe specificațiile clientului. În plus, sistemul aplică standardele interne de audit ale clientului și nomenclatura a defectelor. Valorile minime specificate pot fi adaptate la etapa de producție relevantă în orice moment (audit în așteptare).

Facebook Linkedin

CONTACT

ADRESĂ

Timişoara - Calea Torontalului, DN 6, Km 560 + 840 m stânga

E-MAIL

office@nutechnologies.ro

SERVICII PRINTARE 3D INDUSTRIALĂ:

0730 553 523, 0730 880 950

SERVICII PRINTARE 3D DENTAL:

0722 298 593

Doresc să fiu contactat de Nutechnologies