Comet L3D

COMET L3D – Sistem de scanare 3D portabil, cu lumina albastra

COMET L3D este un sistem de scanare 3D portabil, care incorporeaza tehnologia inovatoare a luminii albastre pentru a masura rapid si precis, piese mici si mari, in doar cateva secunde. Senzorul 3D de inalta performanta extrem de compact, cu lumina LED adauga o noua dimensiune captarilor de date 3D.

Descara brosura de aici

Inovator – Comod – Rapid – Precis

Inovator

COMET L3D foloseste tehnologie de iluminare LED inovatoare, cu durata lunga de viata, care nu necesita intretinere fiind eficienta din punct de vedere al costurilor, astfel incat sa puteti beneficia de costuri extrem de mici pentru consumabile. Carcasa senzorului, dotata cu tehnologia validata a camerei unice de la ZEISS Optotechnik si intregul setup de masurare sunt ultra-compacte si cu greutate redusa, pentru portabilitate.

Comod
Senzorul COMET L3D este operational intr-un timp minim. Standurile conventionale pentru pozitionarea capului de masurare, fac manevrarea usoara si eficienta. Distanta scurta de lucru asigura usurinta de folosire, chiar si in spatii limitate. Schimbarea campului de masurare este, de asemenea, usor si simplu de facut – tot ce trebuie sa faceti este sa schimbati lentilele. Pentru a optimiza mai mult procesul de masurare, puteti completa sistemul cu accesorii speciale, cum ar fi masa rotativa pentru pozitionarea automata a obiectului (COMETrotary, COMETdual rotary).

Rapid
Achizitia de date 3D cu COMET L3D este senzational de rapida. Timpul extrem de scurt pentru masurare si software-ul usor de folosit permit masuratori eficiente.

Precis
Oferind calitate excelenta a datelor si rezultate extrem de precise, COMET L3D este ideal pentru aplicatii solicitante in asigurarea calitatii. Solutia unica poate fi combinata cu procese de fotogrametrie pentru digitizarea obiectelor mari. Asemenea tuturor scanerelor 3D ZEISS Optotechnik, COMET L3D se calibreaza folosind metode de calibrare cu trasablitate.

COMET L3D este ideal pentru asigurarea calitatii pieselor mici sau medii din plastic sau metal.

Principiul de masurare fara contact al senzorului COMET L3D ofera posibilitatea de a masura obiecte delicate si fragile ( de ex., din plastic sau spuma), care sunt extrem de dificil de masurat folosind masini conventionale de masurare / capete de masurare tactile.

Tehnologia BLUE LED a senzorului COMET L3D permite captarea de pana la 2 Milioane / 8 Milioane de puncte de masurare in aproape 1.5 / 2.0 secunde. Piesele cu multe caracteristici pot fi digitizate mult mai rapid folosind acest proces, comparativ cu folosirea sistemelor tatile conventionale

Arii de aplicatie:

 • Controlul Calitatii / Inspectie
 • Comparatia datelor masurate cu cele nominale ( reper vs CAD )
 • Productia de matrite si unelte
 • Reconstructia matritelor
 • Scanarea pentru generarea traseelor la masinile de frezat
 • Documentarea datelor 3D reale la lansarea matritei / uneltei
 • Design
 • Scanarea modelelor pentru procesarea ulterioara a datelor CAD si ca metoda de documentare
 • Productie rapida
 • Achizitie de date 3D pentru prototipare raida
 • Inginerie inversa
 • Scanare 3D
 • Scanarea obiectelor de arta/istorice, arheologie

Standul rotativ COMET

Noua solutie all-in-one pentru digitizare 3D automata – cu control combinat al senzorul si al obiectului, puteti masura componente compacte, mai rapid si mai eficient decat oricand inainte!

 

 

COMET VarioBench

Unitate de pozitionare flexibila si compacta, care contine masa de lucru si stand integrat pentru camera; adaptabila la nevoile clientilor.

 

 

COMETrotary 150/800

Masa rotativa pentru pozitionarea automata a obiectelor medii si mari (pana la 150kg greutate). Controlul se realizeaza prin software-ul COMETplus.

 

 

COMETrotary 30/200, 30/460

Masa rotativa pentru pozitionarea automata a obiectelor mici si medii (pana la 30kg greutate). Controlul se realizeaza prin software-ul COMETplus.

 

 

COMETdual rotary

Masa rotativa cu axe de rotatie si inclinare pentru pozitionarea automata a obiectelor mici si medii (pana la 20kg greutate). Controlul se realizeaza prin software-ul COMETplus.

 

 

Standuri pentru pozitionarea senzorului

Standuri FOBA pentru o pozitionare manuala, rapida si facila a senzorului; diverse modele pentru adaptare individuala la aplicatiile de masurare. Trepied ajustabil pe inaltime, cu roti; ideal pentru a fi combinat cu masa rotativa COMETrotary.

 

 

Fotogrametria

Finalizati proiectele Dumneavoastra complicate de digitalizare 3D mai eficient!
Cu noul nostru echipament de fotogrametrie integrat pentru captarea de puncte 3D, un sistem eficient din punct de vedere financiar, cu manevrare usoara si acuratete mare, este acum disponibil.

 

Setarea referintelor

Setup al referintelor de fotogrametrie masurate in configuratii individualizate, pentru potrivirea precisa a seturilor de date la masuratorile automate. Nu este necesara plasarea de markere pe obiecte.

Captarea si procesarea datelor cu COMETplus

Noua versiune (bazata pe Windows) de software COMETplus pentru masurarea si procesarea datelor, dezvoltata de ZEISS Optotechnik este un insotitor puternic pentru senzorii COMET. Diverse strategii de masurare, ce pot fi combinate pentru aplicatii cu cerinte solicitante, ofera aliniere automata a seturilor de masuratori cu acuratete maxima si pregatire minima a obiectelor.

Cu ajutorul ultimilor algoritmi disponibili si a procesarii paralele folosind tehnologii hardware high-end (multiple CPUe, dual core / quad core / hexacore), se obtine o calitate perfecta a datelor – in special pentru generarea de retele STL de inalta calitate – cu timp minim de procesare, permitand utilizatorului sistemului sa beneficieze de capabilitatile complet automate ale post-procesarii de date.

Pentru eficienta maxima, COMETplus poate fi integrat in diferite aplicatii de masurare automate.

COMETplus este extrem de usor de folosit: Interfata de utilizare clara, usor de folosit, cu un nou design, disponibila in doua versiuni de software (modulele MATCH si REFERENCE), unde a doua versiune reprezinta o extensie a primei, prezinta o perspectiva eficienta a pasilor de procesare, de la captarea datelor la exportul final al rezultatelor pentru post-procesarea suplimentara, de exemplu, ingineria inversa a suprafetei sau inspectia pachetelor de software.

Specificatii COMETplus

 • Masurarea detaliilor
 • Definirea interactiva a caracteristicilor pe date CAD (de exemplu, cercuri, gauri lungi, puncte de indoire)
 • Aliniere oferind cu informatii tip Scale Bar
 • Obtinerea de acuratete marita pentru metode de potrivire folosind punctele de legatura si potrivirea libera
 • Functii de Service pentru controlul acuratetii senzorului si calibrarea senzorului
 • Asigura monitorizarea continua a acuratetii sistemului pentru fiecare masurare
 • Aliniere automata a seturilor de masuratori
 • Definirea automata a caracteristicilor corespondente ale obiectului pentru potrivire libera fara interactiunea utilizatorului
 • Fereastra de masurare
 • Afisare simultana a datelor masurate si a imaginii live. Setari intuitive ale parametrilor

CONTACT

ADRESA

Timisoara - Calea Torontalului, DN 6, Km 560 + 840 m stanga

EMAIL

office@nutechnologies.ro

TELEFON

0730 553 523

Doresc sa fiu contactat de Nutechnologies