• HOME
  • NOUTĂŢI
  • Cum se schimbă Industria Automotive cu ajutorul echipamentelor de Printare 3D

Cum se schimbă Industria Automotive cu ajutorul echipamentelor de Printare 3D

06.06.2023

  1. Prototiparea mai rapidă

Producerea unui singur prototip folosind tehnici convenționale de prototipare, cum ar fi prelucrarea, sau turnarea prin injecție, ar putea dura săptămâni, sau chiar luni. Pe de altă parte, imprimantele 3D industriale FDM oferă o prototipare rapidă, în câteva ore.
Producția mai rapidă permite testarea, iterația și modificarea mai rapidă a designului pieselor auto, ceea ce duce, în cele din urmă, la producția de produse mai productive și mai eficiente.
De fapt, Stratasys este liderul industriei în domeniul prototipării rapide FDM.

  1. Personalizarea pieselor

Prin utilizarea tehnologiilor de printare 3D, cum ar fi fotopolimerizarea programabilă (P3) și fuziunea prin absorbție selectivă (SAF), pot fi produse piese extrem de specializate. Împreună cu o varietate de opțiuni de materiale, pentru a satisface diferite specificații și nevoi de producție ajungând la cerințe și preferințe unice ale fiecărui consumator.
Cu tehnicile de fabricație tipice, care se bazează pe piese standardizate, produse în masă, aceste niveluri de personalizare nu sunt fezabile. Externalizarea necesită, de obicei, timp, bani și proceduri stabilite.

  1. Materiale ușoare

Piesele auto pot fi produse în prezent cu ajutorul imprimantelor 3D și a materialelor ușoare, cum ar fi compozitul, sau plasticul. Acest lucru poate reduce emisiile, poate crește eficiența combustibilului și poate ușura semnificativ greutatea mașinilor.
Metodele tradiționale de prototipare, cum ar fi prelucrarea sau turnarea prin injecție, sunt COSTITUITOARE și absorb prea mult timp pentru a produce un singur prototip pentru producătorii de #automobile.

Aflați cum


Prin utilizarea tehnologiei potrivite de #additivemanufacturing, producătorii de #automotive sunt împuterniciți de a depăși limitele tradiționale ale designului auto și pot produce noi produse inovatoare.

  1. Design îmbunătățit

Capacitatea de a proiecta structuri organice care sunt dificile, sau imposibil de construit cu ajutorul tehnicilor convenționale. permite inginerilor și designerilor să depășească limitele designului auto producând vehicule noi, de ultimă generație.

  1. Stocuri mai mici

Prin permiterea fabricării la cerere a componentelor vehiculelor cu ajutorul printării 3D, nu mai sunt necesare stocuri vaste de piese de schimb. Acest lucru îi poate ajuta pe producători să economisească timp și bani, reducând în același timp posibilitatea de epuizare a stocurilor, sau de a avea un stoc prea mare.

  1. Sustenabilitate

Deoarece materialul este adăugat doar atunci când este necesar pentru a realiza forma dorită, imprimantele 3D generează foarte puține deșeuri. Pe de altă parte, tehnicile de producție tradiționale, cum ar fi prelucrarea, conduc uneori la cantități considerabile de deșeuri de material. Producția Auto poate deveni mai ecologică și mai durabilă prin utilizarea imprimării 3D. Prin această metodă, în timpul producției se utilizează mai puține deșeuri și energie.

Industria Automotive se îndreaptă spre sustenabilitate, iar fabricarea aditivă joacă un rol semnificativ în atingerea acestui obiectiv. Prin adoptarea producției aditive, producătorii de automobile își pot reduce amprenta de carbon, pot utiliza materiale ecologice și pot produce piese în interiorul fabricii, ceea ce duce la economii semnificative de timp, bani și resurse.
Fabricarea aditivă este o soluție durabilă care poate ajuta industria auto să își reducă impactul asupra mediului și să se îndrepte spre un viitor mai durabil.

 

How to Choose the Best 3D Printer for Your Automotive Needs

Înapoi

Feedback

Părerea ta contează pentru noi!
Facebook Instagram Linkedin YouTube